11 elektrických vozidel s nejdelším dojezdem

11 elektrických vozidel s nejdelším dojezdem

Elektrické vozy jsou úžasné všude kolem, jediný problém, který trpí, je poměrně nízký dosah ve srovnání s automobily s vnitřním spalovacím motorem. Velmi brzy očekáváme novou generaci baterií, která přinese další revoluci v automobilovém průmyslu. Ale stále existují některé elektrické automobily s dostatečným rozsahem, které dokáží zcela nahradit stará vozidla.

11. Kia Soul EV – 179 km (EPA)



Korejský elektrický SUV neučinil na začátku prodeje hodně bzučení a je to škoda. Vypadá úžasně, má spoustu místa a může vás dostat daleko až po poslední aktualizaci. 30,5 kWh baterie umožňuje dojezd téměř 180 km – je to dost na rychlý výlet do přírody a zpět.

10. BMW i3 – 183 km (EPA)



Technicky, BMW i3 může dosáhnout lepšího dojezdu, pokud si vyberete verzi s range extender, ale abychom si to udrželi spravedlivě, vybrali jsme standardní verzi pro srovnání. 183 kilometrů na jedno nabití není špatné, ale mluvíme o automobilů za jeden milion českých korun. Je zřejmé, že platíte spíše pro jiné věci než za dojezd.

9. Renault ZOE R90 – 199 km (EPA)



Renault v posledních letech aktivně vyvíjí projekty v oblasti elektrických vozidel. ZOE R90 je vybaven baterií s výkonem 41 kWh a 66 kW elektrickým motorem (90 koní), což má za sebou jen trochu méně než 200 km.

8. Hyundai Ioniq Electric – 200 km (EPA)



Hyundai nedávno spustila svůj elektrický SUV Koná EV, ale elektrická vlajková loď společnosti zůstává Ioniq. Sedan/liftback je vybaven baterií na 28 kWh spárovanou s motorem o výkonu 88 kW a dosahuje 200 km na jedno nabití.

7. Volkswagen e-Golf – 201 km (EPA)



Obnovený e-Golf dostal nový motor a baterku. To dělá 201 km rozsahu pod EPA standardem. Není to špatné pro nový elektrický hatchback, ale daleko od toho, aby byl leaderem třídy.

6. Nissan Leaf – 243 km (EPA)



Nejoblíbenější elektrické vozidlo z Japonska sedí uprostřed našeho seznamu a překonává své přímé konkurence v průměru o 20%. 243 km je skvělá hodnota za peníze.

5. Jaguar I-Pace – 350 km (EPA)



Britská značka zvyšuje konkurenci v segmentu luxusních elektrických vozidel. Její SUV je vybaven baterií o výkonu 90 kWh a dělá 350 km na jedno nabití.

4. Chevrolet Bolt EV (Opel Ampera-E) – 383 km (EPA)



Chevy Bolt EV se v Česku neprodává, ale jejím dvojčatním bratrem je Opel Ampera-E. Sdílejí na stejné platformě motor s výkonem 150 kW a baterií 60 kWh, což umožňuje 383 kilometrů dojezdu.

3. Tesla Model X 100D – 475 km (EPA)



Nejúžasnéjsi elektrický SUV má mnoho talentů. Jeden z nich je docela dlouhý dojezd pro vozidlo o hmotnosti 2,5 tuny. To dělá 475 km na jedno nabití a sedí na zasloužilém 3. místě seznamu.

2. Tesla Model 3 RWD Long Range – 500 km (EPA)



Model 3 s větším akumulátorem a pohonem na zadní kola dostává opravdu blízko k přední pozici. Jedná se o baterii 75 kWh, která umožňuje 500 kilometrů jízdy na jedno nabití.

1. Tesla Model S 100D – 540 km (EPA)



Vítěz je ... zřejmý. Vůdce. Král. Nejoblíbenější luxusní elektrický sedan s akumulátorem o výkonu 100 kWh je srovnávací měřítko. 540 kilometrů na jedno nabití. Ale nezapomeňte, že vždycky máte pravou nohu rozhodnout, jak daleko pojedete.